De muzikanten

Play It Hard  heeft als hardbop jazzformatie een prachtige line-up van muzikanten die hun sporen in de jazz reeds hebben verdiend. Enthousiaste professionals die hun liefde voor hard bop uitstekend kunnen uiten in dit jazzcombo.

Harry Broekman

Harry Broekman heeft gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is gediplomeerd Uitvoerend Musicus. Harry speelt saxofoon in het Noordpool Orkest en dirigeert diverse (big)bands waaronder: Big Mill Leeuwarden, Bigband Groningen en Dutch Spirit Groningen. In het verleden speelde hij onder andere bij Want2Swing, Fifty Six, Saxion Five, Quadrosax, Soul Vaccination en professionele big bands als de New Metronome Bigband. Harry speelt op alle saxofoons: van sopraansax tot en met baritonsax, maar tevens dwarsfluit. Op het befaamde NBBC Nationaal Big Band Concours 2011 in Hoofddorp, heeft Harry met de baritonsax de solistenprijs gewonnen. Voor de formatie Play It Hard kiest hij voor de tenorsax omdat deze qua klank het mooiste blend met een trompet. Maar wees niet verbaasd wanneer hij een feature speelt met een andere sax.

Pavel Shcherbakov

Pavel Shcherbakov heeft Arranging/Composing for jazz orchestra gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is een veel gevraagd trombonist. Zo speelt hij de derde trombone bij het Noordpool Orkest, eerste trombone bij Northern European Jazz Orchestra en eerste Trombone bij Stageband Jazz Orchestra. Tevens schrijft hij als componist en arrangeur nummers voor o.a. bigbands, welke hem lovende kritieken opleverde van muziekjournalist Eddy Determeyer van Draaiomjeoren.nl o.a. over het nummer: "Taste of Tears". Bij deze formatie kiest Pavel voor een nieuwe uitdaging: Pavel goes trumpet! Dat zal even wennen zijn voor de mensen die Pavel als trombonist goed kennen, maar hij speelt voor u de sterretjes van de hemel. Wees aangenaam verrast wanneer hij de trompet voor een nummer misschien toch een keer verruilt voor de "schuiftrompet".

Vincent Grit

Sinds zijn zevende levensjaar, was hij veel met muziek bezig, het begon met piano en later ook drums. De interesse in jazz kwam al snel: als scholier speelde hij op het Breda Jazz Festival en North Sea Jazz Festival. Tijdens zijn studie Jazzpiano aan het Prins Claus Conservatorium, werd hij veel gevraagd te spelen met andere jazzmusici. Met zijn brede ervaring studeerde hij in 2008 cum laude af!
Hoewel Vincent Grit een allround pianist is, ligt zijn voorkeur in jazz en zijn eigen composities. Om het spannend te maken, stelt hij verschillende bands samen, passend bij de te spelen muziekstukken.
Zo komt het, dat het voor het publiek vaak verassend is, welke muziek Vincent Grit ten gehore gaat brengen!

Philip Baumgarten

Philip Baumgarten is een begenadigd bassist en tevens arrangeur en componist. Geïnspireerd door het spel van Stanley Clark is Philip in de jaren 70 al begonnen met basgitaar spelen. Deze vele jaren ervaring vertaalt zich naar een fraai, doortastend en steady geluid. Philip heeft in vele formaties van uiteenlopende aard gespeeld en heeft daarnaast sinds enige jaren ook een trio met eigen nummers: het Philip Baumgarten Trio. Hij heeft meerdere CD's opgenomen met zeer goede recensies in het jazzmagazine Jazzism en de Jazzflits, De Bassist, Saxismyax, muziekpodia.nl en Scott Yanow. Bijzonder te noemen is het project: "De nieuwe jas van Ede" waarmee dit trio met Marieke Klooster (Vrouw Holland) in diverse theaters optreedt met composities van nummers van Ede Staal gearrangeerd door Philip. Daarnaast treedt Philip met zijn andere formatie Pot, Baumgarten & van Astenrode regelmatig op. Een formatie die prachtige melodieuze, ietwat filmische muziek ten gehore brengt. Wilt u meer weten over Philip Baumgarten? Klik hier voor meer informatie.

Theo Kammenga

Theo Kammenga is drummer en tevens initiatiefnemer en "aanjager" van deze formatie. Hij komt uit een muzikale familie en "trommelde" al vanaf zevenjarige leeftijd in de fanfare en speelde daarnaast in klassieke ensembles op de muziekschool. Ging met zijn vader op jonge leeftijd al regelmatig mee naar jazzconcerten. Hardbop is mede hierdoor nu "zijn ding". Volgens de muziekschool was Theo een prima kandidaat voor het Conservatiorium, net als zijn broer Erik Kammenga (afgestudeerd Uitvoerend Musicus orgel en piano) maar koos uiteindelijk voor een andere studie. Wel is muziek voor Theo altijd een belangrijke en bepalende factor gebleven. Hij speelde in zijn studententijd in meerdere formaties en maakte na het afronden van zijn studie uiteindelijk de overstap naar meer jazz gerichte formaties. Heeft ongeveer 10 jaar gespeeld bij Bigband Dutch Spirit en aansluitend 6 jaar in de bebopformatie Fee5fofun, samen met Philip Baumgarten. Zijn spel wordt gekarakteriseerd als energiek, accuraat en stimulerend.