De muzikanten

Play It Hard  heeft als hardbop jazzformatie een prachtige line-up van muzikanten die hun sporen in de jazz reeds hebben verdiend. Enthousiaste professionals die hun liefde voor hard bop uitstekend kunnen uiten in dit jazzcombo.

Harry Broekman

Harry Broekman heeft gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is gediplomeerd Uitvoerend Musicus. Harry speelt saxofoon in het Noordpool Orkest en dirigeert diverse (big)bands waaronder: Big Mill Leeuwarden, Bigband Groningen en Dutch Spirit Groningen. In het verleden speelde hij onder andere bij Want2Swing, Fifty Six, Saxion Five, Quadrosax, Soul Vaccination en professionele big bands als de New Metronome Bigband. Harry speelt op alle saxofoons: van sopraansax tot en met baritonsax, maar tevens dwarsfluit. Op het befaamde NBBC Nationaal Big Band Concours 2011 in Hoofddorp, heeft Harry met de baritonsax de solistenprijs gewonnen. Voor de formatie Play It Hard kiest hij voor de tenorsax omdat deze qua klank het mooiste blend met een trompet. Maar wees niet verbaasd wanneer hij een feature speelt met een andere sax.

Pavel Shcherbakov

Pavel Shcherbakov heeft Arranging/Composing for jazz orchestra gestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is een veel gevraagd trombonist. Zo speelt hij de derde trombone bij het Noordpool Orkest, eerste trombone bij Northern European Jazz Orchestra en eerste Trombone bij Stageband Jazz Orchestra. Tevens schrijft hij als componist en arrangeur nummers voor o.a. bigbands, welke hem lovende kritieken opleverde van muziekjournalist Eddy Determeyer van Draaiomjeoren.nl o.a. over het nummer: "Taste of Tears". Bij deze formatie kiest Pavel voor een nieuwe uitdaging: Pavel goes trumpet! Dat zal even wennen zijn voor de mensen die Pavel als trombonist goed kennen, maar hij speelt voor u de sterretjes van de hemel. Wees aangenaam verrast wanneer hij de trompet voor een nummer misschien toch een keer verruilt voor de "schuiftrompet".

Robert Bosscher

Robert Bosscher is pianist, componist, arrangeur en tevens zanger. Zijn CV is lang en indrukwekkend te noemen. In 2006 studeerde Robert af als Uitvoerend Musicus aan het Conservatorium in Amsterdam. Tevens heeft hij diverse privé studies gevolgd bij o.a. Bruce Barth, Kenny Barron en Michiel Borstlap. Daarna verhuisde Robert naar New York en studeerde daar in 2008 aan de Manhattan School af als Master of Music, samen met Jason Moran en Kenny Barron. Robert heeft ongeveer 8 jaar in New York gewoond en daar diverse opnames gemaakt, waaronder de prachtige CD Multiple Views met eigen werk. Hij heeft gespeeld met legendarische figuren zoals Billy Hart (Herbie Hancock), Mark Turner (Brad Mehldau), Scott Wendholt (Village Vanguard Big Band), The Platters, The Trammps en Roy Hargrove. Hij trad op in vele grote New York jazzpodia, waaronder The Blue Note, Birdland, The Plaza Hotel Oakroom, The Zinc Bar en Cleopatra's Needle. Dat Robert een bijzondere aanwinst is voor deze formatie spreekt voor zich. Wilt u meer weten over Robert Bosscher? Klik hier voor meer informatie.

Philip Baumgarten

Philip Baumgarten is een begenadigd bassist en tevens arrangeur en componist. Geïnspireerd door het spel van Stanley Clark is Philip in de jaren 70 al begonnen met basgitaar spelen. Deze vele jaren ervaring vertaalt zich naar een fraai, doortastend en steady geluid. Philip heeft in vele formaties van uiteenlopende aard gespeeld en heeft daarnaast sinds enige jaren ook een trio met eigen nummers: het Philip Baumgarten Trio. Hij heeft meerdere CD's opgenomen met zeer goede recensies in het jazzmagazine Jazzism en de Jazzflits, De Bassist, Saxismyax, muziekpodia.nl en Scott Yanow. Bijzonder te noemen is het project: "De nieuwe jas van Ede" waarmee dit trio met Marieke Klooster (Vrouw Holland) in diverse theaters optreedt met composities van nummers van Ede Staal gearrangeerd door Philip. Daarnaast treedt Philip met zijn andere formatie Pot, Baumgarten & Friends regelmatig op. Een formatie die prachtige melodieuze, ietwat filmische muziek ten gehore brengt. Wilt u meer weten over Philip Baumgarten? Klik hier voor meer informatie.

Theo Kammenga

Theo Kammenga is drummer en tevens initiatiefnemer en "aanjager" van deze formatie. Hij komt uit een muzikale familie en "trommelde" al vanaf zevenjarige leeftijd in de fanfare en speelde daarnaast in klassieke ensembles op de muziekschool. Ging met zijn vader op jonge leeftijd al regelmatig mee naar jazzconcerten. Hardbop is mede hierdoor nu "zijn ding". Volgens de muziekschool was Theo een prima kandidaat voor het Conservatiorium, net als zijn broer Erik Kammenga (afgestudeerd Uitvoerend Musicus orgel en piano) maar koos uiteindelijk voor een andere studie. Wel is muziek voor Theo altijd een belangrijke en bepalende factor gebleven. Hij speelde in zijn studententijd in meerdere formaties en maakte na het afronden van zijn studie uiteindelijk de overstap naar meer jazz gerichte formaties. Heeft ongeveer 10 jaar gespeeld bij Bigband Dutch Spirit en aansluitend 6 jaar in de bebopformatie Fee5fofun, samen met Philip Baumgarten. Zijn spel wordt gekarakteriseerd als energiek, accuraat en stimulerend.